Datum volgt
De Kanselarij, Turfmarkt 11, Leeuwarden.
Brede welvaart

De invloed van communities op onze samenleving

Binnen het thema Zorg en Samenleving organiseren we binnenkort een vervolgsessie over de invloed van communities op de zorg en onze samenleving. Dit is een vervolg op de eerste inspiratiesessie ‘Als er geen zorg voorhanden is…’.

De Friese mienskip is geen holle frase

De eerste bijeenkomst was een eerste verkenning naar manieren om de samenleving te versterken en minder afhankelijk te zijn van ‘georganiseerde zorg’. Het leverde ook visies op als deze: ๐—ญ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป. ๐—˜๐—ป: ๐——๐—ฒ ๐—™๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ฝ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ. Wat is dat dan de Friese Mienskip en hoe zorgen we in deze tijd van individualisering weer meer voor elkaar?

Meer informatie
De invloed van communities op onze samenleving
Vanaf 28 november

Circulair

De week van textiel

Textiel is รฉรฉn van de grootste problemen rondom afval. Afval is het onderwerp waar we het afgelopen seizoen mee zijn gestart onder het thema circulair waarbij we na de zomer focussen op kleding. Zeker jongeren zijn geรฏnteresseerd in kleding en dus interessant om mee in gesprek te gaan. Want enerzijds zijn ze zeer bewust en willen ze werken aan een beter klimaat en anderzijds is het kopen van nieuwe goedkope kleding een verleiding die bijna niet te weerstaan is. Daarom gaan we samen met de mode-opleiding van het Friesland College en het voortgezet onderwijs een circulaire modeshow opzetten. We starten met twee kenniscolleges waarna de leerlingen van het mbo samen met de leerlingen van het voortgezet onderwijs nieuwe kledingstukken maken van โ€˜oudeโ€™ collecties, kleding uit de eigen kledingkast etc. Hieraan is ook een publieke inspiratiesessie gekoppeld in de week van 28 november.

Meer informatie volgt na de zomer!

Meer informatie
De week van textiel