Ons archief:
24 - 26 september 2020
Terschelling website
Brede welvaart

Springtij

Het zijn vreemde, onwerkelijke tijden. De Corona-crisis doet de wereld op haar grondvesten schudden. Hoe gaan we nu verder? Eén ding is zeker, het zal na de crisis een andere wereld zijn. Dit is de kans om een duurzaam systeem te kiezen.

Daarom is het maatschappelijk debat, zoals we dat op Springtij voeren juist nu belangrijk. We laten onze stem horen en zetten samen de toon voor een duurzaam Nederland. De Uitkijkers doen mee in twee inspirerende bijeenkomsten over brede welvaart.

Meer informatie
Springtij
30 juni 2020 16 uur
Online (gratis)
Brede welvaart Circulair Water

Open Huis

Het is tijd voor een feestje! Na 1,5 jaar mooie Panorama 2028 bijeenkomsten te hebben georganiseerd, werd het tijd voor een eigen plek. Tijd voor een eigen thuis. Dat is geworden: De Uitkijkers, platform voor toekomstperspectieven. Op deze nieuwe plek willen we jullie graag welkom heten via  een online Open Huis

Meer informatie
Open Huis
29 juni 2020 12 - 13 uur
Online (gratis)
Circulair

Groenlunch

Webinar georganiseerd door de Friese Milieu Federatie en De Uitkijkers.

Brengt het coronavirus een duurzame samenleving dichterbij?

Medeorganisatoren van de Vonketon vertellen over de vernieuwende werkwijze van deze online brainstorm en de resultaten. Er zal nader ingegaan worden op een bijzondere concept: de Blue zone. Dit zijn gebieden in de wereld waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. Wat leren we hiervan en hoe kunnen we deze principes gebruiken in onze wijze van leven.

Meer informatie
Groenlunch
25 juni 2020 15 - 16.30 uur
Online (gratis)
Water

De nationale klimaatopgave 100 jaar voorwaarts

Een Panorama-webinar van De Uitkijkers samen met Wetterskip Fryslân.

Dit jaar bestaat het Woudagemaal 100 jaar. Een historische gebeurtenis. Maar hoe staat dat in het teken van 100 jaar toekomst? Onderzoekers van de Wageningen Universiteit maakten een scenario voor Nederland in 2120.

Meer informatie
De nationale klimaatopgave  100 jaar voorwaarts
14 - 15 mei 2020
Online website
Brede welvaart

Vonketon

Bouw je mee aan het perspectief voor na de crisis? Het doel van de Vonketon is om nieuwe uitdagingen en innovaties die in de crisis ontstaan zijn (en nog ontstaan) te plaatsen in een toekomstperspectief, een panorama. Hoe kunnen we onze economie en onze maatschappij helpen herstellen zodat onze regio zo eerlijk, duurzaam en circulair mogelijk wordt?

Meer informatie
Vonketon