Woensdag 8 februari 2023 Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur
De Kanselarij
Circulair

Documentaire Holy Shit

Een documentaire en nagesprek over de rol van de mens in kringlooplandbouw

Welke rol heeft de mens in duurzamer maken van de landbouw. En dan hebben we het niet over hoe de boer anders moet boeren, maar over welke rol jij kan spelen om de boer daarmee een handje te helpen. Specifieker: jouw ontlasting.

In de week van de Circulaire Economie verdiepen we ons in de rol van de mens in kringlooplandbouw aan de hand van de documentaire “HOLY SHIT” van makers Fides Lapidaire, Yanna Hoek en Jeppe van Pruissen.  In deze documentaire gaan ze op onderzoek bij vooraanstaande biologen, ecologen en politici om te kijken hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt. Na de documentaire gaan we in gesprek met Yanna Hoek.

Meer informatie
Documentaire Holy Shit
Donderdag 9 februari 2023 14.00-16.00
Biosintrum: Ecomunitypark 5 8431 SM Oosterwolde Aanmelden
Circulair

Bodemgoud

Kunnen we alles maken wat we nodig hebben van grondstoffen uit de regio?

Op donderdag 9 februari tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseren Biosintrum, Spark the Movement, Vereniging Circulair Friesland, De Uitkijkers en House of Design een showcase en inhoudelijk programma over wat er allemaal mogelijk is met natuurlijke grondstoffen uit de regio.

Van gordijnen en bouwmateriaal tot koffiecups die als ze in zee vallen, geen onderdeel worden van de plastic soep maar er in oplossen als voeding voor de vissen en bodem.

Meer informatie
Bodemgoud
Dinsdag 7 maart 2023 19.30 tot 21.00 uur
De Kanselarij Leeuwarden
Brede welvaart

Tegenlicht meet-up Kloofdichters

Hoe dichten we de kloof tussen de “hooplozen” en de
“hoopvollen”?

Er loopt een kloof door Nederland tussen rijk en arm. Jarenlange liberalisering en inefficiënte bureaucratie hebben ertoe geleid dat grote groepen burgers buiten de boot vallen. En dat vraagt om een systeemverandering en een nieuwe kijk op oplossingen voor de ongelijkheid. In Friesland staan we bekend om onze Mienskip, maar ook hier wordt het gat tussen de ‘hooplozen’ en de ‘hoopvollen’ steeds groter. Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Praat mee!

Meer informatie
Tegenlicht meet-up Kloofdichters