2023 oktober 05
Leeuwarden

Toekomst water in Fryslân – terug in de tijd met Bert Looper

Om vooruit te gaan en te kijken naar de toekomst, misschien wel een nieuwe toekomst, is het belangrijk om te weten waar we vandaan komen. Donderdag 5 oktober neemt Bert Looper ons mee de geschiedenis in. Hij vertelt over het ontstaan van het landschap in Friesland en de rol van water. Hoe we hier zijn gekomen. Bert is een waar kunstenaar als het gaat om vertellen van verhalen. Kom langs bij deze bijzondere verhalenavond en laat je verwonderen door de verhalen van Bert en door onze geschiedenis.

Bert Looper studeerde geschiedenis in Groningen en was achtereenvolgens gemeentearchivaris van Zutphen en ’s Hertogenbosch, directeur Centrale Archief Selectiedienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, directeur van het Historisch Centrum Overijssel en voormalig directeur van Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum.

Naast de verhalen van Bert gaan we in gesprek met Frank Jorna van Wetterskip Fryslân. Hij neemt ons als dagelijks bestuurder bij het Wetterskip mee in de uitdagingen waar we voor staan.

  • Datum: donderdag 5 oktober
  • Tijd: 19.45 uur – 21.30 uur
  • Locatie: Leeuwarden – dBieb
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden is gewenst en kan hieronder

Deze verhalenavond is onderdeel van een reeks waarin zowel verleden, heden als toekomst van water in Fryslân voorbij komen. Op donderdag 7 november is de volgende bijeenkomst met gebiedsontwikkelaar Canisius Smit met als onderwerp Ruilverkaveling XL. De hele reeks is onderdeel van het Brede Welvaart Lab van provincie Fryslân.


Het Brede Welvaart Lab is in het begin van 2023 opgericht door de provincie Fryslân. Het doel van dit lab is om het brede welvaartsperspectief in de hele provincie te versterken. We werken samen met verschillende partners aan zes experimenten die directe impact hebben op de gemeenschap. Samen met hen denken we na over de toekomst en het welzijn van toekomstige generaties, om te oefenen met het integreren van het brede welvaartsperspectief in ons beleid. We gaan aan de slag met experimenten op het gebied van circulariteit, water, rurale samenleving, democratie en gebiedsgerichte projecten. Hierbij worden diverse beleidsthema’s samengebracht, wat zowel economische als maatschappelijke impact zal hebben.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Water

Water is de verbindende factor in het Noorden. Het vormt onze geschiedenis en onze toekomst. We beschermen ons niet alleen tegen water, het is ook een bron van genieten en motor tot innovatie.

Activiteiten