2023 september 26 12.00-13.00 uur
De Kanselarij in Leeuwarden

Community lunch Brede Welvaart

Samen werken aan een schoon, gezond en gelukkig Friesland. Vanuit onze passie en gedrevenheid werken we vanuit verschillende disciplines aan een brede welvaart. We tonen moed en daadkracht om hier elk op onze eigen manier een rol in te spelen.

Er gebeurt ontzettend veel in Friesland met verschillende initiatieven. Dat is een grote plus in onze aanpak. Tegelijk is het soms een wirwar van wie waar mee bezig is. Weet jij precies met wie je waar de verbinding op kan zoeken? En wat er wanneer georganiseerd wordt? Hoe handig als je hier meer inzicht in hebt. Zodat je slimmer kan samenwerken in de breedte, in de breedte die van belang is voor brede welvaart. Om die integrale benadering in te vullen.

Op dinsdag 26 september wordt er vanuit het Brede Welvaart Lab van provincie Fryslân een eerste inloop lunch georganiseerd, in samenwerking met De Uitkijkers en SDG Netwurk Fryslân. Voor organisaties, bedrijven, projecten en initiatieven die elk op hun eigen manier actief zijn om Friesland schoner, gezonder en gelukkiger te maken. Heb jij hier ook een rol in? Kom erbij en eet, praat en ontmoet mee.

De lunch staat vooral in het teken van ontmoeten en netwerken. Zodat jij naderhand de deur uit gaat met meer zicht op wie je waar voor kan benaderen. Voor die integrale samenwerking. Buiten je eigen bekende netwerk om.

Tijdens elke lunch is er één korte pitch gerelateerd aan brede welvaart en deze eerste keer is het podium voor Wouter Marchand van Planbureau Fryslân. Dit is gelijk een moment om te kijken naar de stip op de horizon. Waar werken we met elkaar vanuit de brede welvaart gedachte naar toe?

  • Dinsdag 26 september 2023
  • Van 12.00-13.00 uur
  • Bij de Kanselarij in Leeuwarden
  • Eigen bijdrage van € 3,00 voor de vega lunch

Het Brede Welvaart Lab

Het Brede Welvaart Lab is in het begin van 2023 opgericht door de provincie Fryslân. Het doel van dit lab is om het brede welvaartsperspectief in de hele provincie te versterken. We werken samen met verschillende partners aan zes experimenten die directe impact hebben op de gemeenschap. Samen met hen denken we na over de toekomst en het welzijn van toekomstige generaties, om te oefenen met het integreren van het brede welvaartsperspectief in ons beleid. We gaan aan de slag met experimenten op het gebied van circulariteit, water, rurale samenleving, democratie en gebiedsgerichte projecten. Hierbij worden diverse beleidsthema’s samengebracht, wat zowel economische als maatschappelijke impact zal hebben.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Brede welvaart

De ontwikkeling van onze samenleving kunnen we niet alleen meer omschrijven in economische groei. Brede welvaart moeten we als perspectief een plek geven in ons doen, denken én laten.

Activiteiten