2023 november 07 20.00-21.30 uur
De Kanselarij in Leeuwarden

Toekomst water in Fryslân – ruilverkaveling XL

In de jaren 80 waren er veel ruilverkaverlingsprocessen in het landelijk gebied van Fryslân. Een proces waarin grondeigenaren kavels ruilen tegen andere kavels met als doel een grotere huiskavel te creëren, natuur te centreren of om doelen van de overheid in te vullen in het gebied bijvoorbeeld omdat om meer grond te krijgen, of om grond dichter bij huis te hebben.

Anno 2023 staan we voor grote uitdagingen in het landelijk gebied. In deze sessie gaan we in gesprek met Canisius Smit. Als adviseur gebiedsontwikkeling met agrarische komaf heeft hij ruime ervaring met nieuwe, veranderende processen. Wat moeten de mensen die in de nieuwe processen deelnemen leren van de oude garde?

Hoe gaan we om met de hedendaagse uitdagingen in het veranderende landschap waar water een oh zo grote rol heeft?

  • Datum: dinsdag 7 november 2023
  • Tijd: 20.00 – 21.30 uur
  • Locatie: De Kanselarij in Leeuwarden
  • Aanmelden: graag, zie hieronder

Deze sessie is onderdeel van een reeks bijeenkomsten waarin zowel verleden, heden als toekomst van water in Fryslân voorbij komen. De hele reeks is onderdeel van het Brede Welvaart Lab van provincie Fryslân.


Het Brede Welvaart Lab is in het begin van 2023 opgericht door de provincie Fryslân. Het doel van dit lab is om het brede welvaartsperspectief in de hele provincie te versterken. We werken samen met verschillende partners aan zes experimenten die directe impact hebben op de gemeenschap. Samen met hen denken we na over de toekomst en het welzijn van toekomstige generaties, om te oefenen met het integreren van het brede welvaartsperspectief in ons beleid. We gaan aan de slag met experimenten op het gebied van circulariteit, water, rurale samenleving, democratie en gebiedsgerichte projecten. Hierbij worden diverse beleidsthema’s samengebracht, wat zowel economische als maatschappelijke impact zal hebben.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Water

Water is de verbindende factor in het Noorden. Het vormt onze geschiedenis en onze toekomst. We beschermen ons niet alleen tegen water, het is ook een bron van genieten en motor tot innovatie.

Activiteiten