1 december 2022 Inloop vanaf 16.00 uur

Seizoensafsluiter: een duurzame levensstijl

Op 1 december gaan we samen toosten op ‘Nieuwe Toekomstperspectieven’ met praktische tips hoe jij direct aan de slag kan gaan om jezelf een duurzamere stijl aan te meten. En waar je op moet letten in de mode-industrie tijdens de seizoensafsluiter van De Uitkijkers. Dat doen we met de studenten van het Friesland College en CSG Comenius die een week lang kennis hebben opgedaan over de negatieve impact van de kledingindustrie middels een college van Monique Drenth van The Swapshop en daar zelf mee aan de slag zijn gegaan door fast fashion proof kleding te maken, onder leiding van Amber Witte van het  zero-waste label; Free Prisoner. Tijdens deze seizonsafsluiter laten de studenten zien wat ze naar aanleiding daarvan gemaakt hebben in het atelier van het Friesland College op de catwalk. We trappen de fair fashion modeshow van de studenten af met een mini college van Marieke Eyskoot over die negatieve impact van de kledingindustrie. Wat voor verhaal schuilt er achter dat nieuwe shirt dat je draagt? En wat is er voor nodig om anders naar je kleren en hoe je koopt te kijken? 

Programma

16 uur inloop
16.30 Start programma met welkom
16.40 Mini college Marieke Eyskoot + Q&A uit de zaal + aftrap modeshow
17.00 Start Fair Fashion Modeshow
17.30 Borrel
18.30 Eind

Modeshow studenten Fashion opleiding Friesland college en leerlingen CSG Comenius

Is het niet tijd voor schoenenschaamte en garderobe-gêne? Of bestaan er mogelijkheden hip en stijlvol te kiezen, zonder de desastreuze gevolgen voor milieu en klimaat? Tijd om onze eigen kledingkeuzes onder te loep te nemen. Van fast fashion naar fair fashion. 15 studenten van de Fashion opleiding van het Friesland College en circa 15 leerlingen van het CSG Comenius Esdoorn Leeuwarden laten zien dat het anders kan. Dinsdag 29 november is er een interactief college voor de gehele groep. Het college wordt verzorgt door Monique Drent van The Swapshop. De slogan van de keten zegt al genoeg ‘The feel good way of shopping’. Vervolgens gaan de jongeren aan de slag in het atelier van het Friesland College om samen nieuwe kleding te maken onder begeleiding van icoon Amber Witte. Op 1 december tijdens de seizoensafsluiting presenteren ze hun resultaten tijdens de ‘Fair Fashion Modeshow’. 

Marieke Eyskoot

Al ruim 20 jaar zet ze als duurzaamheidsexpert, spreker en presentator (van oa het KRO NCRV programma BinnensteBuiten), bewuster leven op de kaart. Ze geeft lezingen én schreef een bestseller voor een duurzame lifestyle: “Dit is een hele goede gids”. Voor haar gaat iets goeds doen én het goed hebben prima samen. Op 1 december neemt ze ons mee naar de impact van fast fashion, en waarom we maar blijven kopen. Uiteraard is haar boek ook te koop!

Locatie

De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS Leeuwarden

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Circulair

Voor Noord Nederland is het worden van een circulaire regio een van de belangrijkste opgaves voor de komende jaren. Circulaire ambities rond energie en agro-food zijn daarin ankerpunten.

Activiteiten