Datum volgt
De Kanselarij, Turfmarkt 11, Leeuwarden.

De invloed van communities op onze samenleving

Binnen het thema Zorg en Samenleving organiseren we binnenkort een vervolgsessie over de invloed van communities op de zorg en onze samenleving. Dit is een vervolg op de eerste inspiratiesessie ‘Als er geen zorg voorhanden is…’.

De Friese mienskip is geen holle frase

De eerste bijeenkomst was een eerste verkenning naar manieren om de samenleving te versterken en minder afhankelijk te zijn van ‘georganiseerde zorg’. Het leverde ook visies op als deze: ๐—ญ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป. ๐—˜๐—ป: ๐——๐—ฒ ๐—™๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ฝ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ. Wat is dat dan de Friese Mienskip en hoe zorgen we in deze tijd van individualisering weer meer voor elkaar?

Programma

In deze verdiepende sessie gaan we in op verschillende vormen van communities (gemeenschappen) en hoe we juist onze plek in de samenleving daarin kunnen vinden. We laten sprekers aan het woord die ervaring hebben met zowel de organisatie als het leven binnen zo’n community en wat het met hen doet.

Een van de sprekers is Judy Pols-Hoekstra. Zij werkt bij de Recycle Boulevard in Leeuwarden en deed voor haar studie Toegepase Filosofie onderzoek naar hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan de sociale en morele kwaliteit van de samenleving.

“In mijn praktijkonderzoek werd prachtig duidelijk dat deze werkplek als tussenruimte fungeert voor veel vrijwilligers, die door dit werk hun persoonlijke en hun maatschappelijke speelruimte kunnen vergroten. Veel vrijwilligers voelen zich gezien, erkend en gewaardeerd. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van zichzelf en kunnen ze zich van daaruit weer ontwikkelen.”
– Judy Pols-Hoekstra-

Deze en meer verhalen zorgen ervoor dat we na deze avond voldoende geรฏnspireerd zijn voor het vervolg, namelijk de ontwerpsessie. Hierin maken we een plan hoe we een andere vorm van zorg voor ons zien, waarin we minder afhankelijk worden van de huidige ‘georganiseerde zorg’.

Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Brede welvaart

De ontwikkeling van onze samenleving kunnen we niet alleen meer omschrijven in economische groei. Brede welvaart moeten we als perspectief een plek geven in ons doen, denken รฉn laten.

Activiteiten