College Monique Drenth van Swapshop

Monique Drent is socioloog, positief activist én een van de oprichters van The Swapshop. Bij deze keten van kledingruilwinkels kan je kleding ruilen in plaats van kopen. Hier wordt de levensduur van bestaande kleding verlengd, zodat er minder kleding geproduceerd én afgedankt hoeft te worden. Op 29 november geeft Monique een college aan leerlingen van de Fashion opleiding van het Friesland College en CSG Comenius Esdoorn Leeuwarden. Ze werken in deze week samen aan een Fair Fashion modeshow.

Monique Drenth

Als ondernemer en pionier uit de circulaire economie is Monique dagelijks in gesprek met consumenten, ambtenaren, onderzoekers, scholieren, studenten en andere ketenpartners over de noodzakelijke veranderingen om onze huidige textielindustrie circulair te maken. Haar ervaringen als docent aan de Hogeschool Rotterdam en de Universiteit van Utrecht én projectleider bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties helpen haar navigeren door een complexe systeem. 

Mede door haar inzet voor een circulaire economie is zij in 2021 uitgeroepen als een van de duurzame jonge 100: Een award voor jongeren die zich inzetten voor een duurzamere wereld. 

Monique spreekt over circulaire economie, het verkleinen van de textielafvalberg, de (voorkomen milieu)impact van kledingruilen, vrouwelijk ondernemerschap, circulair ondernemerschap en gedragsverandering.
Gepubliceerd op: 04 oktober 2022