Hoe doe je mee

DIALOOG
OVER DE
TOEKOMST

Soft space is een relatief nieuw begrip en werkwijze in Friesland. In het kort gezegd is het een dialoogvorm waar de deelnemers informeel, vanuit de inhoud met elkaar in gesprek gaan, zonder belangen en politieke achtergrond, gericht op de toekomst.

Met de komst van Places of Hope naar Leeuwarden tijdens de Culturele Hoofdstad 2018 werd de soft space methode geïntroduceerd door Maarten Hajer. Tijdens de bijeenkomsten van de Universities of Hope leidde de soft space werkvormen tot een doorbraak in de Veenweide vraagstukken.

Wil je meer lezen over de methode soft space? Janneke Stuive van De Uitkijkers schreef een white paper over de toepassingen en werkvormen van soft space.

UITKIJKERS
BIJEENKOMSTEN

Tijdens onze Uitkijkers bijeenkomsten worden verschillende werkvormen gebruikt. Bij ontwerpend onderzoek gaat het niet om algemeen geldende principes, maar is juist gericht op het gezamenlijk en lokaal vinden van oplossingen. Werkateliers bieden de mogelijkheid om experimenteel samen te bouwen.

OOK VOOR
JOUW
ORGANISATIE

Heeft jouw organisatie een thema dat eigenlijk integraal besproken zou moeten worden in een soft space? Platform De Uitkijkers werkt altijd samen met organisaties om maatschappelijke opgaves uit te diepen. We bespreken graag de mogelijkheden met je.