Populaire zoektermen

Brede Welvaart Circulariteit Verbonden gemeenschappen Water

Surfen op de grijze golf

27 november 2024 - 19:30 - 21:30
Leeuwarden (locatie volgt)
Header afbeelding

We staan voor een demografische verschuiving. De groep ouderen neemt toe én deze groep wordt ouder: een dubbele grijze golf. Dat stelt ons voor nieuwe vraagstukken op het gebied van zorg en welzijn. Het zorginfarct is niet zomaar een term, maar een realiteit waarin onze zorgsector aan zijn grenzen komt. Preventie en sociale kwaliteit zijn belangrijke sleutelwoorden in deze uitdaging. Maar hoe maken we deze ambities ook praktisch? 

Kortom: “Hoe kunnen we met elkaar fit en fleurig surfen op de grijze golf?” 

Op 27 november van 19:30 tot 21:00 nodigen we je uit voor een interactieve avond in Leeuwarden om met elkaar te verkennen hoe sociale kwaliteit de basis kan vormen om in te spelen op de uitdagingen van de vergrijzing. 

Lector Sociale Kwaliteit Jolanda Tuinstra en Jeanet Landsman van de Friese Preventie Aanpak (FPA) delen inzichten over hoe sociale kwaliteit en het versterken van de sociale basis ons kunnen helpen bij het aanpakken van diverse maatschappelijke uitdagingen. Het gaat om het versterken van welzijn door in te zetten op sociale relaties en de Mienskip.

Programma

  • Plenaire presentatie: de problematiek van de vergrijzing, vertaald naar zorgvragen.
  • Interactieve sessies: in kleinere groepen gaan we aan de slag en verkennen we hoe eenieder zijn surf maakt.
  • Panelgesprek: reflecties op het gezegde door trekkers van voorbeeldprojecten, waaronder Hetty Sibma (van Trynwalderein).

Kom, verken en denk mee! Laten we samen ontdekken hoe we door middel van sociale kwaliteit een impact kunnen maken op het welzijn en de verbondenheid in onze samenleving. Meld je hier aan!

📅 Datum: 27 november

🕒 Tijd: (inloop 19:10u) 19:30u – 21:00u (borrel tot +/- 21:30)

📍 Locatie: Leeuwarden

Terug naar de activiteiten
Thema
Meer over de brede welvaart

De ontwikkeling van onze samenleving kunnen we niet alleen meer omschrijven in economische groei. Brede welvaart moeten we als perspectief een plek geven in ons doen, denken én laten.

Lees meer
thema afbeelding

© De Uitkijkers | Alle rechten gereserveerd