Community

Stel je voor: leven, studeren en werken in een schone, gezonde en gelukkige omgeving. Een omgeving met balans tussen natuur, werk, wonen en zorgen voor elkaar.  Een Fryslân waarin we kijken naar economisch gewin in combinatie met de effecten op de mens, dier en natuur. Samen naar een brede welvaart.  

Trochsette!

Er is lef, daadkracht en doorzettingsvermogen nodig om die nieuwe balans voor elkaar te krijgen. En laten wij Friezen daar nu goed in zijn. Als het gaat om het gemeenschappelijk belang, werken we met ons hart en zetten we de schouders eronder. Op naar een norm waar welvaart, welzijn en welbevinden in evenwicht zijn.

Samenwerken 

Laten we samenwerken op nieuwe en onbekende terreinen. Om meer verbinding te maken en te kijken welk effect jouw handelen heeft op ander gebieden. Door verder te kijken dan je eigen voortuin en je kennis en ervaring te delen ontdek je hoe het anders en misschien wel beter kan. Zo komen we tot een betere balans in economie, ecologie en sociologie. 

Community 

Daarom starten we deze Community Brede Welvaart. Om op een laagdrempelige manier in contact  komen met andere organisaties en met hen ervaringen uit te wisselen. We delen kennis en bundelen onze krachten. Je kunt op ons platform terecht voor inspiratie en informatie en treft elkaar tijdens een van de community lunches. Waarin de Social Development Goals (SDG’s) de leidraad zijn.  

Sluit je aan! 

Sluit je aan als ondernemer, als beleidsmaker, als student of als betrokken bewoner. Iedereen is welkom én nodig om die verandering voor elkaar te krijgen. Binnen de community ontdek je wie waar mee bezig is en waar je elkaar kunt aanvullen en beter maken. Voor een schoner, gezonder en gelukkiger Fryslân. Voor een brede welvaart.

Brede Welvaart Lab

Het Brede Welvaart Lab is in het begin van 2023 opgericht door de provincie Fryslân. Het doel van dit lab is om het brede welvaartsperspectief in de hele provincie te versterken. We werken samen met verschillende partners aan zes experimenten die directe impact hebben op de gemeenschap. Samen met hen denken we na over de toekomst en het welzijn van toekomstige generaties, om te oefenen met het integreren van het brede welvaartsperspectief in ons beleid. We gaan aan de slag met experimenten op het gebied van circulariteit, water, rurale samenleving, democratie en gebiedsgerichte projecten. Hierbij worden diverse beleidsthema’s samengebracht, wat zowel economische als maatschappelijke impact zal hebben.

Aanmelden community

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.