Populaire zoektermen

Brede Welvaart Circulariteit Verbonden gemeenschappen Water

Bouwen met de Mienskip

17 mei 2024 - 15.30 uur en 20.00 uur
Stadsschouwburg de Harmonie
Header afbeelding

Namens De Uitkijkers en Arcadia 2025 nodigen we je graag uit voor een gezamenlijk programma op 17 mei aanstaande. We gaan dan in gesprek naar wat voor Fryslân we verlangen, wat er nu nog scheef dreigt te gaan en hoe we het met elkaar kunnen maken. Daarmee kijken we samen uit naar Arcadia 2025.

Samen bouwen
Volgend jaar maken we – gemaakt door duizenden hoofden, harten en handen – namelijk iets bijzonders in Leeuwarden.

We laten zien hoe we het kunnen maken met elkaar, zowel sociaal als fysiek: Met bouwstenen en sociaal cement uit heel Fryslân vertellen we het verhaal van verbeeldingskracht, maakkracht en mienskipskracht. Door ons te verzamelen rondom grote vraagstukken bouwen we aan een inclusief en toekomstbestendig Fryslân.

Alleen mét elkaar vinden we nieuwe manieren en zetten we duurzame oplossingen die er al zijn op een podium. Verbeelding helpt ons daarbij, we leren opnieuw spelen en anders kijken. Alles blijkt er al te zijn, als je kijkt naar de aloude verbinding tussen mensen en gewassen die we vergeten waren. En er zijn zoveel nieuwe initiatieven en innovaties. Dat vieren we en dus bouwen we ook een feest!

Programma
Op 17 mei gaan we graag in gesprek. Tijdens de dialoog horen en leren we van elkaar wat de uitdagingen zijn, raken we geïnspireerd door mensen die nú al anders kijken en bouwen en verkennen we welke bouwsteen jullie toe willen voegen aan een inclusief en duurzaam Fryslân, of wat je in 2025 graag wilt ophalen en meemaken.

Aanmelden
Er is een middagsessie van 16.00 – 17.30 uur en een avondsessie van 20.00 – 21.30 uur. Beide sessies zijn in Stadsschouwburg De Harmonie en iedereen is welkom. Aanmelden kan via deze link.

  • Wanneer: vrijdag 17 mei 2024
  • Tijd: 15.30 – 17.30 uur en 20.00 – 21.30 uur
  • Locatie: De Harmonie in Leeuwarden

Dit programma vindt plaats tijdens De Arcadiadagen op 17 en 18 mei in Stadsschouwburg De Harmonie. Je bent van harte uitgenodigd om je deze twee dagen te verwonderen, geraakt te worden door voorstellingen, je aan te melden als je zin hebt om mee te doen, of gewoon alvast zin te krijgen in de Arcadia Triënnale van 2025! Kijk op www.arcadia.frl , vanaf 1 mei vind je daar het programma.

Terug naar de activiteiten
Thema
Meer over circulariteit

Voor Fryslân is het worden van de meest circulaire regio van Europa een belangrijke ambitie voor de
komende jaren. Circulaire ambities rond energie en agro-food zijn daarin ankerpunten.

Lees meer
thema afbeelding

© De Uitkijkers | Alle rechten gereserveerd