Populaire zoektermen

Brede Welvaart Circulariteit Verbonden gemeenschappen Water

Mienskip als nieuwe bouwcultuur

14 maart 2024 - 14:00 - 16:30
Kanselarij in Leeuwarden
Header afbeelding

We zijn toe aan een nieuwe bouwcultuur waar landschap en cultuurhistorie als bouwstenen voor de toekomst garant staan. Draag jij je steentje bij?

We zijn in Nederland toe aan een nieuwe bouwcultuur, waarin we onszelf uitdagen anders na te denken over de materialen die we gebruiken, de vorm die we kiezen en de rol die het gebouw gaat innemen op de plek waar het staat. Hoe verhoudt dit zich tot de omgeving eromheen? Hoe kan een gebouw de wereld mooier en plezieriger maken? En hoe brengen we de wensen van de eindgebruikers terug in het karakter van het ontwerp, als onderdeel van de bouw?Als onderdeel van het project ‘Bouwurk’ van Arcadia 2025 onderzoeken we met jou hoe we met het bouwwerk een nieuwe bouwcultuur kunnen stimuleren door samen te dromen, te ontwerpen, te bouwen en te spelen.

Een nieuwe bouwcultuur in lijn van mienskip, lânskip en erfskip vraagt om een nieuw ontwerp om dat met elkaar te realiseren. Maar hoe doe je dat?

Onder leiding van Overtreders W en Arcadia starten we dit onderzoekende spel tot de bouw in 2025. Deze bijeenkomst is een co-productie met gemeente Leeuwarden en in samenwerking met Vereniging Circulair Friesland.

Terug naar de activiteiten
Thema
Meer over circulariteit

Voor Fryslân is het worden van de meest circulaire regio van Europa een belangrijke ambitie voor de
komende jaren. Circulaire ambities rond energie en agro-food zijn daarin ankerpunten.

Lees meer
thema afbeelding

© De Uitkijkers | Alle rechten gereserveerd