Populaire zoektermen

Brede Welvaart Circulariteit Verbonden gemeenschappen Water

SDG Café: een nieuw perspectief voor jonge agrariërs

16 april 2024 - 15:00 - 18:00
Kanselarij in Leeuwarden
Deelname event: Sluit je nu aan
Header afbeelding

Jonge boeren en de toekomst van Friesland

Sociale samenhang is onontbeerlijk voor het goed functioneren van de samenleving, ook in Friesland. Nu is Friesland in Nederland een bijzonder geval. Er zijn veel studies gedaan naar welvaart, sociaal economische klasse, opleiding, gezondheid en welzijn die altijd een verband laten zien tussen de mate van welvaart en het geluksgevoel van mensen. Friesland scoort consequent laag in zaken zoals inkomen en opleiding, en zou daarom ook laag moeten scoren op welzijnsindicatoren als ervaren geluk, gezondheid en het doen van vrijwilligerswerk. Maar dat blijkt niet het geval. Ondanks de lage scores op economische indicatoren scoort Friesland hoog op tal van welzijnsindicatoren. Dat wordt de Friese paradox genoemd: het financieel minder hebben, maar toch gelukkiger zijn.

Tijdens dit SDG-Café gaan we met elkaar in gesprek over hoe wij in Friesland de grote ‘opgaven’ aanpakken. We richten ons hierop jonge boeren en het onderwijs. Welke stappen worden er al gezet en welke routes worden gevolgd. Hoe zien jonge boeren zelf de toekomst voor zich? Met welke uitdagingen hebben zij te maken? Wat kunnen we hiervan leren? En hoe kijkt het onderwijs hier naar?

We gaan in gesprek met jonge boeren en professionals uit het onderwijs. Daarnaast is er ruimte voor een aantal pitches. Ben jij zelf nauw betrokken bij dit onderwerp en wil je graag jouw visie delen? Laat het ons weten via info@deuitkijkers.nl.

  • Dinsdag 16 april 2024
  • Van 15.00 – 17.00 met aansluitend een borrel
  • Kanselarij in Leeuwarden
  • Voor iedereen die betrokken is bij dit onderwerp
  • Lees hier de position paper

Pitchers en sprekers SDG-Café

Max Koffi

Directeur Africa In Motion en oprichter Equal Trade Alliance

LinkedIn

Bastiaan Pellikaan

Voorzitter College van Bestuur Aeres groep

LinkedIn

Het SDG-Café is een onafhankelijk en informeel – landelijk – netwerk van personen die zich inzetten voor de Sustainable Development Goals, de duurzame ontwikkelingsdoelen.
In het café wordt kennis gedeeld en gebouwd aan een netwerk.

Klik hier voor meer informatie en voorgaande edities.

Tijd: 15:00 - 18:00
Plaats: Kanselarij in Leeuwarden

Vanuit welke rol sluit je aan?
Terug naar de activiteiten
Thema
Meer over de brede welvaart

De ontwikkeling van onze samenleving kunnen we niet alleen meer omschrijven in economische groei. Brede welvaart moeten we als perspectief een plek geven in ons doen, denken én laten.

Lees meer
thema afbeelding

© De Uitkijkers | Alle rechten gereserveerd