Woensdag 8 februari 2023 Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur
De Kanselarij

Documentaire Holy Shit

Een documentaire en nagesprek over de rol van de mens in kringlooplandbouw

Welke rol heeft de mens in duurzamer maken van de landbouw. En dan hebben we het niet over hoe de boer anders moet boeren, maar over welke rol jij kan spelen om de boer daarmee een handje te helpen. Specifieker: jouw ontlasting.

In de week van de Circulaire Economie verdiepen we ons in de rol van de mens in kringlooplandbouw aan de hand van de documentaire “HOLY SHIT” van makers Fides Lapidaire, Yanna Hoek en Jeppe van Pruissen.  In deze documentaire gaan ze op onderzoek bij vooraanstaande biologen, ecologen en politici om te kijken hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt. Na de documentaire gaan we in gesprek met Yanna Hoek.

Wat maakt poep zo bijzonder?
De nutriënten invoer voor de voedselproductie raakt in rap tempo op. Vruchtbare grond raakt verloren met grote achteruitgang van biodiversiteit als gevolg. Daarentegen vernietigen we de hoognodige nutriënten die we zelf produceren. We spoelen ze weg met ons drinkwater en komen in ons rioleringssysteem terecht waarna het wordt verbrand. Dat moet anders. De oplossingen die in onze eigen poep verstopt zitten blijven onbesproken. In dit programma gaan we aan de hand van de docu en nagesprek met de makers, en moet jou om dieper in te gaan over de  ‘echte prijs’ van ons toiletbezoek. En hoe we daar wat aan kunnen doen!

Bekijk hier de trailer.

De makers

Yanna Hoek is van huis uit criminologe met een hart voor rechtvaardigheid en een oog voor mogelijkheden. Ze bemoeit zich met klimaatproblemen vanuit de overtuiging dat sociale verandering voor systeemverandering zorgt. Ze bouwt bruggen tussen partijen, sectoren en mensen die normaal niet met elkaar in zee gaan. Zij heeft een ontwapende wijze van werken en activeert de wilskracht van anderen om de wereld een stukje mooier te maken. Binnen Stichting Rondgang is Yanna de in-house hosselaar, ‘levend’ strateeg en verhalenverteller.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze bijeenkomst is onderdeel van:

Circulair

Voor Noord Nederland is het worden van een circulaire regio een van de belangrijkste opgaves voor de komende jaren. Circulaire ambities rond energie en agro-food zijn daarin ankerpunten.

Activiteiten