Challenge circulair bouwen studenten

De gemeente Leeuwarden ontwikkelt zich voortdurend op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Circulair Bouwen is daarin een belangrijk thema. Zo kunnen ‘we’ als gemeente, maar ook als samenleving ons aanpassen om klimaatverandering en grondstoftekorten af te remmen. Het realiseren van duurzame en circulaire bouwprojecten is een grote opgave. Daarom heeft de gemeente samen met de Vereniging Circulair Friesland en De Uitkijkers een challenge ontworpen voor studenten van verschillende opleidingen. Op die manier laten we hen kennismaken met het gedachtegoed van de circulaire economie en circulair bouwen in de praktijk. De challenge is op 15 november van 13.00 tot 17.00 uur op de 1e verdieping van het gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden. Er is ook een duurzame markt waar je lokale circulaire producten kunt kopen en meer informatie krijgt over het verduurzamen van je huis, energie besparen, subsidies en het vergroenen van je tuin. 

Over de challenge

De studenten werken een middag lang onder begeleiding van De Uitkijkers aan de challenge. Ze gaan aan de slag met circulaire vraagstukken binnen deze ontwikkelingsprojecten in de gemeente:

Het doel van de challenge is een zo circulair en duurzaam mogelijk ontwerp maken. Aan het einde van de dag presenteren de studenten het eindresultaat aan de projectleiders en wethouder Duurzaamheid, Evert Stellingwerf. 

Nederlandstalige studenten uit de bachelorfase die affiniteit hebben met stedenbouwkundige ontwikkelingsprojecten nodigen we van harte uit om mee te doen aan de challenge. Mail voor meer informatie naar: lisa.swier@leeuwarden.nl
Gepubliceerd op: 03 november 2022