Fair Fashion show met impact

Op naar een duurzame garderobe maar hoe? Marieke Eyskoot nam ons mee op reis naar o.a. Bangladesh waar veel kleding gemaakt wordt die ‘we’ hier kopen. Levendig konden we ons, na haar mini college, voorstellen onder welke omstandigheden de kleding gemaakt wordt en dat is precies de bedoeling van Marieke. Want dat maakt dat we misschien wel andere keuzes gaan maken in de toekomst aangaande onze garderobe.

Marieke Eyskoot

Hoe het ook kan laten de studenten van de Fashion opleiding van het Friesland College en de leerlingen van het CSG Comenius Esdoorn zien tijdens de Fair Fashion modeshow. De afgelopen dagen werkten ze in groepjes aan nieuwe outfits van ‘oude’ kleding van Monique Drenth van The Swapshop. Zij trapte deze week af met een college over textiel, de herkomst daarvan en waarom zij vervolgens haar eigen onderneming startte in tweedehands kleding.

Briana op de catwalk

Op de tweede dag gingen de jongeren in het atelier aan de slag onder leiding van de docenten en oud-student Amber Witte die inmiddels haar eigen label Free Prisoner heeft. Het resultaat van al dat harde werken was vandaag te zien op de catwalk.

‘Door het minicollege van Marieke Eyskoot voorafgaand aan de modeshow keek ik heel anders naar de kleding die de studenten droegen op de catwalk. Het was een perfecte combinatie dat bij ons thuis echt voor verandering gaat zorgen’

Een trotse ouder van een van de modellen
Artikel Leeuwarder Courant vanuit het AtelierGepubliceerd op: 01 december 2022