Inspiratiesessie: Als er geen zorg voorhanden is…

Als er geen zorg voorhanden is….
wat zou je dan doen? Wie of wat zou jou helpen?

Met deze vraag starten we op donderdag 19 mei om 19.30 uur de eerste bijeenkomst over het nieuwe thema zorg & samenleving. We laten ons deze avond inspireren door boeiende sprekers en we gaan met elkaar in gesprek. We proberen te achterhalen hoe we onze samenleving kunnen versterken zodat we minder afhankelijk worden van de ‘georganiseerde zorg’.

Met als doel een samenleving waarin iedereen mee kan doen! Denk, inspireer en praat je mee?


Inspiratiesessie: Als er geen zorg voorhanden is…
Donderdag 19 mei 19.30 – 21.00 uur
kanselarij Leeuwarden

WAT GAAN WE DOEN?

Interessante sprekers die ons voorstellingsvermogen prikkelen

Om de hoofdvraag te beantwoorden, hebben we een andere manier van kijken nodig. Met een open vizier en een breed perspectief. Daarom hebben we twee interessante sprekers uitgenodigd. Met elk hun eigen invalshoek en visie op het thema. 

Sprekers

Bert Wienen
is adviseur en onderzoeker en als Associate Lector aangesloten bij hogeschool Windesheim. Bert streeft ernaar vraagstukken vanuit een breder perspectief te bekijken. “Welke omstandigheden spelen hierin een rol? De oplossing zit meestal in de context.”   

Coen van de Ven
is onderzoeksjournalist en schrijft o.a. voor De Groene Amsterdammer. Coen neemt ons mee in het verhaal achter zijn artikel ‘Hoe Den Haag uit Nederland verdween’. Het onderzoek dat hij samen met Follow the Money deed naar het stilletjes verdwijnen van de overheid uit de dorpen.


Ben je erbij?

Iedereen met ideeën en een open en nieuwsgierige blik is van harte welkom. Of je nu inwoner bent van een dorp of een stad. Of je nu werkzaam bent in de bouw, het onderwijs, het bedrijfsleven, de overheid of ergens anders. Of je nu studeert of vrijwilligerswerk doet. Of je nu van zorg gebruik maakt of (mantel)zorg verleent. Iedereen is welkom!

We delen de komende tijd meer nieuws over dit thema en over de sprekers. Volg ons op LinkedIn of Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina).
Gepubliceerd op: 13 januari 2022