Met ons gaat het nog altijd goed

Lezing door Peter Hein van Mulligen

‘Met ons gaat het nog altijd goed’. Dat is de titel van het boek van Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waarin hij acht mythes over Nederland ontrafelt. Want als we kijken naar de feiten, dan ontstaat een heel ander beeld: het gaat echt beter met Nederland.

Van Mulligen legt dwarsverbanden tussen verschillende thema’s, zoals veiligheid, sociale samenhang, het klimaat en belicht vanuit elk perspectief hoe dit effect heeft op welvaart in Nederland.  Een belangrijk aspect voor een grotere welvaart ligt in het innoveren en verbeteren van het menselijk vernuft. Het onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. Op 13 april gaan we hierover in gesprek met Peter Hein van Mulligen, Gerry Geitz en Marijn Molema.

Spreker

Peter Hein van Mulligen

Peter Hein van Mulligen is sinds 2012 hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en staat bekend om zijn taak als woordvoerder economie en arbeidsmarkt voor het CBS. Daarnaast bracht Van Mulligen in juni 2020 het boek ‘Met ons gaat het nog altijd goed’ uit en laat hij zich regelmatig uit over de Nederlandse economie in de krant en op radio en de tv. 

Het gaat beter dan we denken
Peter Hein van Mulligen

Perspectiefbrengers

Gerry Geitz

Gerry Geitz vormt op dit moment samen met Wim van de Pol het College van Bestuur van het Noorderpoort; een groot mbo scholengemeenschap in het Noorden. Hiervoor werkte ze als lector en directeur R&D Onderwijs & Onderzoek aan de NHL Stenden Hogeschool.

Gerry Geitz
Marijn Molema

Marijn Molema is programmaleider bij het FSP-bureau. Hij initieert en begeleidt verdiepend onderzoek naar de leefbaarheid van Fryslân. Samen met anderen werkt hij aan een uitleg van het begrip: de brede welvaart.

Marijn Molema

Terug kijken

Spreker Peter Hein van Mulligen en perspectiefbrengers Marijn Molema en Gerry Geitz

Waar hebben we het over gehad?

‘Met ons gaat het nog altijd goed’

Download hier de A3 print versie

Tekening Janneke Stuive – de Uitkijkers
Gepubliceerd op: 24 maart 2021