Toekomstperspectieven bij De Uitkijkers, waar wil jij het over hebben?

De Uitkijkers is de plek waar mensen in dialoog gaan over maatschappelijke ontwikkelingen met het oog op de toekomst. Op 1 december is alweer de laatste bijeenkomst van het seizoen, er wordt geproost op nieuwe toekomstperspectieven, vooruitgekeken naar het programma in 2023 met een visie over Friesland voorbij 2025, op het gebied van zorg, circulariteit en water. Tijdens deze Uitkijkers bijeenkomst hoort de organisatie onder het genot van een drankje van jou wat zij vooral niet moeten missen, en waar kansen voor mooie nieuwe programmering liggen. Ook is er een minicollege van Marieke Eyskoot bekend van het programma BinnensteBuiten van NPO2 over een duurzame leefstijl en een fair trade modeshow van studenten. 

Met deze modeshow zijn studenten van het Friesland College en CSG Comenius al de hele week bezig. Ze hebben kennis  opgedaan over de negatieve impact van de kledingindustrie door een college van Monique Drenth van The Swapshop. Wat voor verhaal schuilt er achter dat nieuwe shirt dat je draagt? En wat is er voor nodig om anders naar je kleren te kijken en hoe je koopt? 

Ook zijn de studenten zelf aan de slag  gegaan door fast fashion proof kleding te maken. Dit deden ze onder leiding van Amber Witte van het  zero-waste label; Free Prisoner. Tijdens deze seizoensafsluiter laten de studenten op de catwalk zien wat voor duurzame kleding ze hebben gemaakt in het atelier van het Friesland College. 

De seizoensafsluiting op 1 december wordt afgetrapt met een mini college van Marieke Eyskoot over die negatieve impact van de kledingindustrie met direct daaropvolgend de modeshow van de studenten. Het boek van Marieke Eyskoot ‘Dit is een goede gids’ wordt ter plekke verkocht en uiteraard gesigneerd. 

Vervolgens blikt Hendrikus Venema, zakelijk directeur van Innovatiepact Fryslân dat gehost wordt door De Uitkijkers, vooruit op het programma voor 2023! Tijdens de borrel is er ruimte om onderwerpen aan te dragen voor het nieuwe seizoen en na te praten. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Deze seizoensafsluiter van De Uitkijkers vindt plaats in De Kanselarij op 1 december van 16.00-18.30 uur. 
Gepubliceerd op: 25 november 2022